Mange er vant med å finne seg en favorittvin, enten rød eller hvit og holde seg til den. Det er det ingen grunn til! Etterhvert som verden har blitt mer globalisert har vintilbudet økt betraktelig. Du kan finne vin fra alle verdens hjørner som passer enhver gane og lommebok. Tidligere var det vanskelig å få tak i vin fra andre land enn Italia, Spania og Frankrike, men i dag kan du også kjøpe vin fra land som Chile, Argentina, Kroatia og Australia. Det kan imidlertid være vanskelig å orientere seg i jungelen av ulike vintyper. Per i dag tilbyr Vinmonopolet over 12 000 ulike vinslag. Perfekt till vinsmakinger.

Vinsmakinger

For å utvide din kunnskap om vin og hvordan ulike druetyper, jordtyper og klima påvirker sluttresultatet på vinen du kan kjøpe kan du delta på vinsmakingervinsmakinger. Disse er ofte organisert ut i fra et tema, druetype, årgang eller område. Vinsmakinger kan arrangeres på flere ulike måter – både med og uten mat som passer til de ulike typer vin du skal smake på. Noen velger også å utføre blindsmaking slik at du kan fokusere mer på sensasjonene smaksløkene dine oppfatter.

Det finnes svært mange ulike måter å arrangere vinsmakinger på, avhengig av hva arrangøren ønsker å lære bort eller vise frem.

Vinsmakinger har økt i popularitet i løpet av det siste tiåret og mange restauranter tilbyr i dag vinsmakinger som en del av sitt repertoar. En vinsmaking kan gjøres sammen med kollegaer fra jobben, vennekretsen din eller noen andre du ønsker å dele det med.

Det å delta på en vinsmaking er en fantastisk mulighet for deg som er glad i vin til å utvide dine horisonter og kunnskap om vin- og vinproduksjon, matching av vin og mat, ulike druetyper, årganger og så videre. Lær deg å sette pris på ulike vin og druetyper og imponer dine venner med din kunnskap